Verjemi v jutri – decembrski dobrodelni izzivi na Radiu Robin

Objavljeno: 4 decembra, 2023

Verjemi v jutri – decembrski dobrodelni izzivi na Radiu Robin

Objavljeno: 4 decembra, 2023

Letos bomo pomagali kar trem družinam:

  • Tričlanski družini, ki ima 23 let staro hčer, ki je invalidka. Radi bi preuredili kopalnico, kad bi zamenjali s tušem. Živijo zelo skromno.
  • Družini, ki ima otroka, dečka, z zdravstvenimi težavami. Redno obiskuje terapije, ima električni invalidski voziček, radi pa bi mu nudili eno operacijo v tujini (okrog 4.000 evrov) ali navadni invalidski voziček.
  • 5-članski družini s tremi otroki, 14 letna deklica Ilda, 8 in 2 letna fantka. Ilda je že od rojstva težko bolna, operirana je bila že takoj po rojstvu, kasneje še 12-krat. Je 100% paraplegik 1. kategorije, rojena s težko poškodbo hrbtenice. Obiskuje posebno šolo ( Kozara), največjo težavo ji predstavlja dihanje, ki ga ovira močna skolioza, tako da ima ponoči dihalni aparat. Zelo ji pomagajo posebne vaje, ki upočasnjujejo krivljenje hrbtenice, ki tako ukrivljena pritiska na pljuča in ji otežuje dihanje. Ker operacija ni možna, deklici pomagajo s posebnimi terapijami, ki pa so zelo drage.

Družinam lahko pomagaš tudi ti. Poljubni znesek lahko nakažeš na TRR Fundacije Vrabček upanja, s pripisom VERJEMI V JUTRI na Fundacija Vrabček upanja SI56 0475 0000 1565 243 (NOVA KBM d.d.)

Hvala!