3. Dobrodelni nogometni spektakel

Leta 2010 smo na biljenskem igrišču in v organizaciji nogometnega društva Bilje, Nogometne zveze Slovenije, Fundacije Vrabček upanja in Zveze prijateljev mladine Nova Gorica dogodek organizirali v borih 9 dneh in s svojo uspešno promocijsko kampanjo pritegnili 1700 obiskovalcev, ki so bili nad dogodkom izjemno navdušeni. Dogodek je bil medijsko izjemno odmeven, toplo je bil sprejel tako v lokalnem okolju kot v širše slovenskem prostoru.

Datum: Petek, 22.06.2012
Ura: 17:30
Kraj: Bilje pri Novi Gorici
Prizorišče: Nogometno igrišče

Lansko leto se je Dobrodelni nogometni spektakel še dodatno okrepil na področju prepoznavnosti in dobrodelnosti. 2300 navdušenih gledalcev je lahko navijalo za nogometne ase, smučarje, rokometaše, veslače, glasbenike in druge prepoznavne predstavnike slovenske estrade.

Drugi cilj te prireditve pa je dobrodelnost, torej zbrati čim več finančnih sredstev, ki jih podarijo tako pravne kot fizične osebe. V preteklih dveh letih smo s pomočjo Petrola, HSEja, HITa, Pošta Slovenije, Mercatorja, Telekoma, Mobitela in drugih večjih slovenskih gospodarskih družb ter posameznikov, ki so z vstopnico in samoprispevkom namenili denar pomoči potrebnim otrokom v sklopu Zavoda za promocijo strpnosti, povezanosti in socialne vključenosti Love Is Universal, drugi del pa za Fundacija Vrabček upanja za nakup opreme in pripomočkov za oddelek invalidne mladine v Stari Gori. Velika želja in cilj fundacije je pomoč pri izpeljavi investicije v nov objekt, oziroma v sodoben rehabilitacijski center, ki bo nadomestil prenatrpane in dotrajane montažne paviljone, k čemur upamo, da bo v večji meri pripomogli z letošnjim dogodkom.

Načrtujemo, da se bo letošnjega dogodka udeležilo okrog 3000 obiskovalcev in za tolikšno število pripravljamo tudi infrastrukturo. Načrtujemo, da bodo povabilo organizatorjev in selektorjev Tima Matavža in Valterja Birse, sprejeli ljudje, ki zbujajo zaupanje in zanimanje najširšega kroga ljudi. Sodelovala naj bi zveneča imena iz sveta športa, kulture (estrade), gospodarstva in politike.
Dogovarjamo se z vrhunskimi nekdanjimi in še aktivnimi slovenskimi športniki, znanimi slovenskimi obrazi iz sveta kulture, gospodarstva in sveta glasbe, ki bodo tudi zaključili večer z dobrodelnim koncertom.

Vljudno vabljeni!