Soboto smo preživeli v družbi Tima in Valterja

V soboto, 22.6.2013 se je zelo uspešno in sončno odvil dogodek 4. Dobrodelnega nogometnega spektakla pod častni pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, g. Boruta Pahorja.

Dobrodelnega dogodka se je udeležilo, po naši oceni, cca 1200 ljudi, na nogometnem igrišču, pa je tekmo v ekipah Valterja Birse in Tima Matavža odigralo mnogo znanih osebnosti, vključno s predsednikom Borutom Pahorjem, ki je branil vrata svoje ekipe.V pozdrav vsem prisotnim je igrišče s Pipistrelovim letalom preletel g. Ivo Boscarol.
Pred pričetkom tekme pa smo lahko poslušali himno, ki jo je kot svoj prvi nastop po zmagi na Slovenija ima talent 2013, zapela Alja Krušič.
Za pestro in aktivno dogajanje na igrišču so poskrbeli tako nogometaši kot odlični komentarji moderatorjev Ervina Čurliča in Mihe Brajnika.
Dogajanje so popestrile tudi mažoretke iz Mažoretne in twirling skupine Brda ter akrobatska skupina Dunking Devils.
Za pomoč pri sami organizaciji in zato, da je bil dogodek tako uspešen in odmeven, se je Fundacija Vrabček upanja zahvalila s skulpturo vrabčka: Nogometnemu društvu Bilje, Radiu 1, županu Zatku-Martinu Marušiču in občini Miren-Kostanjevica, predsedniku Borutu Pahorju ter patru Bogdanu Knavsu. Osebno smo se želeli zahvaliti tudi Radiu Robin, županu Milanu Turku in občini Šempeter-Vrtojba, županu Francu Mužiču in občini Brda, ki pa se dogodka žal niso uspeli udeležiti. Posebna zahvala je šla še Matjažu Nemcu ter podjetju EP d.o.o., ki je tudi letošnji organizator Eurobasket 2013.
Za zabavo in dobro voljo so nato sledili še nastopi stand-up komika Denisa Avdiča ter Ranka Babiča, za dobro glasbo pa je poskrbela skupina The users.

Zahval gre vsem, ki ste tako ali drugače sodelovali ali pomagali, saj smo samo iz naslova prostovoljnih prispevkov ta dan zbrali skoraj 2000 EUR.

Še vedno pa poteka akcija »pošlji SMS«, zato bomo veseli vsakega, ki bo do vključno 30.6.2013 poslal SMS s ključno besedo ZAOTROKE na 1919 in prispeval 1 EUR.

Sponzorji dogodka:
Vitanest d.o.o., Nova Gorica
Postojnska jama d.d., Postojna
4 design d.o.o., Šempeter pri Gorici
I.D.B. – Posredništvo d.o.o., Ljubljana

Niki d.o.o., Ljubljana
Etnika slog d.o.o., Črniče
Vama trade d.o.o., Nova Gorica
Digital elektronik d.o.o., Solkan
Mama, restavracija in vinoteka, Ajševica
Neplast d.o.o., Miren

Foto: Matjaž Pislak