Tim Matavž in Valter Birsa ponovno dobrodelna

V petek se je uspešno odvila, že tretje leto zapored, dobrodelna nogometna tekma v Biljah. Številni gledalci so lahko občudovali pester program, ki se je odvijal na zelenici. Plesale so Prvačke mažoretke, igral je pihalni orkester Vogrsko, pokazali so se čudoviti lipicanci.

Nato se je pričela tekma med »belimi«(Fundacija Vrabček upanja), ki jih je vodil Valter Birsa in »modrimi«(Zavod LU) s Timom Matavžem na čelu. Njuni ekipi sta sestavljali znani športniki in estradniki, med katerimi so bili:
Zlatko DedićMatej Mavrič RožičAndrej Komac, Sebastjan Komein Adrijan Fegic, pa tudi rokometaš David Špiler, nekdanji smučarski zvezdnik Jure Košir, odbojkar Davor ČebronBojan JokićMiran BurgičSaša RanićMiran Srebrnič in Dušan Kosič, odbojkar Mitja Gasparini, smučar Mitja Valenčič, veslač Jani Klemenčič, novogoriški župan Matej Arčon, nekdanji mož v tej vlogi Črtomir Špacapan, nekdanji minister Patrick VlačičDenis Avdić in Vid Valič, k zmagi pa je en zadetek prispeval tudi 74-letni Vitko Uršič.
Med polčasom smo lahko gledali akrobacije psičke Bore in Asta le viste ter njune lastnice in trenerke Amadeje.
Na srečo nogometašev, je sončno in vroče popoldne omilila sveža sapa, tako se je igra lahko igrala skoraj celih 90 minut. Gledalci smo imeli kaj videti, saj se je mreža zatresla kar 15-krat (9:6).
Za smeh so, kot je bilo pričakovati, poskrbeli Denis Avdić, Vid Valič in Ranko Babič.
Predstavniki fundacije smo imeli možnost klepetati in se spoznavati z znanimi Slovenci, ki so pripomogli, da se je ta tekma že tretjič uresničila. V spomin na tretjo tekmo nam bo ostala majica Fundacije Vrabček upanja, ki so nam jo prijazno podpisali mnogi sodelujoči igralci.

Izkupiček od prireditve bo znan v kratkem, ko se bodo preštele prodane vstopnice in prišteli prispevki podjetij, namenjen pa bo fundaciji Vrabček upanja in zavodu LU.

Z zbranimi sredstvi bomo Oddelku za invalidno mladino Stara Gora lahko priskrbeli OPREMO ZA THERASUIT THERAPY (pajkova mreža), ki jo sestavljajo:

  • mreža
  • vrvi
  • pajek
  • obleka (eno obleko v vrednosti 1.800 € smo že kupili s sredstvi zbranimi na Dobrodelnem druženju ob češnjah in nogometni žogi �” Goriška Brda 2012)

Poleg tega bomo poskrbeli še za izobraževanje strokovne osebe, ki bo lahko izvajala terapijo z omenjeno opremo. Izobraževanje bo potekalo na Poljskem.